Vijesti 08.04.2016.

“Kamp dječijih osmijeha” peti put na Kozari

ČITANJE: 1 minuta
kozara djeca
Na Kozari danas počinje “Kamp dječijih osmijeha 2016” čiji je cilj razvoj i primjena novih metoda učenja u prirodi i doprinos razvoju turističke ponude ove planine.

Radom u kampu, koji će trajati do 12. aprila, biće obuhvaćeno po 15 učenika petog razreda osnovnih škola sa područja Prijedora sa kojima će raditi animatori, volonteri i učitelji.

U radu kampa učestvovaće učenici i nastavno osoblje osnovne škole “Kozarac” iz Kozarca, “Vuk Karadžić” iz Omarske, “Desanka Maksimović” iz Prijedora, “Mladen Stojanović” iz LJubije i “Jovan Dučić” iz Lamovite.

Kamp organizuje Udruženje građana “DON” iz Prijedora uz finansijsku podršku kompanije “Arcelor Mital” iz Prijedora.

Izvršni direktor DON-a Murisa Marić rekla je da su organizatori, poučeni pozitivnim reakcijama svih učesnika prethodna četiri kampa, nastavili da promovišu školu u prirodi kroz interaktivne pristupe i boravak djece u prirodi.

Predstavnik kompanije “Arcelor Mital” Predrag Šorga naveo je da će učenici prije podne raditi sa svojim učiteljima prema programu rada škole u prirodi Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a da će poslije podne učestvovati u kreativnim i sportskim radionicama, manekenstvu, učiti o saobraćaju i prvoj pomoći.

(Agencije)