Vijesti 20.11.2016.

Kampus: U kante za razdvajanje otpada trpa ko šta stigne

ČITANJE: 1 minuta

U nove kante za smeće u Kampusu Univerziteta u Banjaluci, koje su predviđeni za razdvajanje optada, baca se otpad različitog porijekla kao u bilo koju kantu za smeće, tako da novi kontejneri i kante nisu poslužili svrsi ni puna dva mjeseca.

Krajem septembra, u okviru projekta “Uspostavljanje sistema integralnog upravljanja otpadom u zaštićenom području Univerzitetski grad” , u Kampus je dopremljeno 16 “diniranih” kontejnera i 24 kante.

Predviđeno je da se u njih odvoreno odlažu plastika, staklo, metal i komunalni otpad i namjera je bila da se u potpunosti zaokruži upravljanje otpadom u Kampusu i da to bude primjer za druge.

smece-kampus2

Događaju su prisustvovali ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić i tadašnji kandidat za gradonačelnika, sada već gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić.

smece-kampus3

Kada je oprema postavljena rečeno je još i da će studenti od sada, “ne samo razdvajati i reciklirati otpad, već i podizati vlastitu svijest o važnosti očuvanja životne sredine.”

smece-kampus4

(mojKontakt)