Vijesti 07.03.2017.

Kanalizacija u Vrbanji nije završena, a put pun rupa

ČITANJE: 2 minute

Prekopana saobraćajnica u Vrbanji, prepuna rupa i ulegnuća, koja je ostala nakon izgradnje kanalizacione mreže u ulici Rade Radića, više od godinu je noćna mora vozačima koji svakodnevno prolaze magistralnim putem Banjaluka – Kotor Varoš i mještanima.

Vozači su ogorčeni na radnike preduzeća “Miloš impeks”, koje je gradilo oborinsku i fekalnu kanalizaciju u ovoj ulici, jer prekopani asfalt nije vraćen u prvobitno stanje.

– Zbog rupa i ulegnuća na automobilima često stradaju gume. Ne čudimo se toliko izvođačima radova, koji su više nego traljavo obavili svoj posao, koliko se čudimo nadzornom organu, koji je dopustio da ovakvi radovi prođu nezapaženo. Već smo se obraćali Gradskoj upravi, ali niko nije reagovao – rekao je mještanin Zelenog vira Milan Ćurlić, koji svakodnevno prolazi ovom dionicom puta.

Dodao je da je pravo čudo da nije bilo i saobraćajnih nesreća, ali da su oštećenja na automobilima svakodnevica.

– Najprije su pola godine gradili kanalizaciju pa su jednu traku iskopali i zatvorili za saobraćaj. Nakon završetka radova, mjesta gdje su skinuli asfalt zatrpali su šljunkom, pa smo dva mjeseca vozili po džombastom makadamu, dok nismo dočekali da je asfaltiraju. Kada smo konačno dobili asfalt, bio je neiznivelisan i pun ulegnuća. Vremenom su se na njemu stvorile i rupe, tako da već godinu muku mučimo sa ovim izuzetno prometnim putem – istakao je Ćurlić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbanja Bogdan Marjanović je rekao da se zbog ovog problema obraćao i Gradskoj upravi.

– Ostalo je još 300 metara nezavršene kanalizacije. Osim što su otaljali asfaltiranje puta, nisu ni završili ono što su započeli. Žalili smo se prošle godine policiji i Gradskoj upravi zbog rupa na asfaltu. Kada kiša padne, te se rupe napune vodom i vozači ih ne vide, pa dolazi do velikih oštećenja na automobilima. I pješaci na trotoaru kada padne kiši bivaju zaprskani – rekao je Marjanović.

Dodao je da saobraćajnica nikad nije sanirana.

– Za kanalizaciju je izdvojeno milion maraka kredita, a utrošeno je samo 562.000 KM. Taj novac je potrošen, a mi nismo dobili potpunu kanalizaciju, a još su nam i put oštetili – kazao je Marjanović.

U Gradskoj upravi su rekli da su upoznati sa ovim problemom.

“Miloš impeks”

U preduzeću “Miloš impeks” nismo uspjeli da dobijemo odgovor niti stav kada je u pitanju ova ulica.

– Preduzeće nema posla, nema radnika, a ne znam ništa o radovima u ulici Rade Radića – rekao je kratko u telefonskom razgovoru neko od radnika firme koji nije želio da se predstavi.

(Glas)