Region 23.01.2023.

Kancelarija za KiM: Kosovski specijalci pucali na vozilo sa dva Srbina 

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici specijalne kosovske policije ROSU pucali su danas oko 11.30 na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Tom prilikom je, kako navode, ranjen je Miljan D., dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, a “automobil je izrešetan”.

Do pucnjave je došlo kod, kako se navodi, nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica – Leposavić.

“Miljan D. je pogođen u predjelu lijevog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Кraljevu”, stoji u saopštenju, prenosi Euronews.

Kancelarija navodi da su pripadnici “Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira”.

“Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na sjeveru КiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi. Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na sjeveru upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo. Očigledno je da Кurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na sjeveru КiM”, navodi se u saopštenju.