Region 11.11.2020.

Kandidat za novog ministra unutrašnjih poslova Crne Gore odustao od funkcije

ČITANJE: 3 minute

Upravo sam obavjestio mandatara da sam odlučio da povučem svoju kandidaturu za mjesto unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore, izjavio je advokat Nikola Terzić.

Njega je Zdravko Krivokapić predložio kao ministra unutrašnjih poslova.

Terzić se zahvalio na povjerenje Krivokapiću, naglasivši da je riječ o “pravičnom i poštenom čovjeku koji je potreban Crnoj Gori”.

“Profesor Kirvokapić je u pravu. Ja jesam bio nestranački kandidat, kao takav prihvatio sam se ove najteže odgovornosti, upravo vjerujući da će svi pobjednici na izborima razumijeti koliki sam ja teret prihvatio na svoja leđa, i uzdržati se od bilo kakvih komentara u korist Crne Gore i demokratskih promjena. Ja sam ovaj teret mogao nositi sam, jedino ako imam razumijevanje od svih onih koji su sa mnom na istoj strani”, kazao je Terzić

On je dodao da je umjesto toga doživio udarac na integritet, njega kao osobe “i to sve u stanju u kojem sam se nalazio ni najmanje radi sebe već radi Crne Gore”, pišu podgoričke Vijesti.

“Isticano je da sam predstavnik nekakvih medijskih tajkuna i finasnijskih oligarha, ili da sam iskoristio kumstvo i prijateljstvo da bi došao na poziciju. Javnost mora da zna da ja u životu nisam ni upoznao većinu ljudi, koji određeni predstavnici nove većine pominju, a ove koje poznajem, poznajem toliko da nemamo razmijenjene ni brojeve telefona”.

On je dodao da je ponosan na sva svoja kumstva i prijateljstva “ali da teza da je postavljen na mjesto kandidata samo radi toga ne zaslužuje odgovor”.

On dodaje da ne želi da njegovo postavljanje na mjesto ministra, u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore, baci bilo kakvu sijenku na ovaj istorijski proces. “Ne želim da umanjim šansu ostalim sjanim kandiatima za ministre, za podršku koju zaslužuju. Istine radi, zbog evenetualnih nedoumica, želim da vas obavjestim da moja porodica i ja od bivše vlasti nismo trpjeli bilo kavke skrivene ili neskrivene pritske, jer za njih treba da postoji osnov”, kazao je Terzić.

Kako je zaključio, on ostavlja više vremena za pripremu novom kandidatu, nego što je on do sada imao, te da se nada da će novi kandidat imati više podrške.

Bečić: Skupština 24. novembra

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se birati nova vlada biće 24. novembra, najavio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

Rekao je da je formirana radna grupa koja će do kraja ove sedmice utvrditi prijedlog odluke o dopunama Poslovnika koje će omogućiti bezbjedno održavanje sjednice uprkos epidemiji koronavirusa. Po pisanju medija, pet poslanika je bolesno od koronavirusa, pa je izbor Vlade neizvjestan, te je otvoreno pitanje održavanja elektronske sjednice.

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta (DF) je kazao da je dogovoreno da plenarna sjednica bude kratka, samo da se donese “konsensualna odluka” da bolesni poslanici glasaju online, i ta odluka će važiti do 31. decembra.

Danijel Živković iz Demokratske partije socijalista rekao je da njegova partija neće opstruirati takav način izbora Vlade.

Mandatar za sastav nove vlade, Zdravko Krivokapić, predstavio je kandidate za ministre kojih će biti 12 jer je, kako je istakao, bilo i 12 Hristovih apostola.

(SB/Banjaluka.net)