Politika 09.11.2022.

KANDIDATI ZA MINISTRE: Nazire se sastav nove Vlade Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Izbori su završeni, pobjednici su jasni, i sada je na redu formiranje vlasti na svim nivoima, što bi, kada je u pitanju Republika Srpska, moglo da bude završeno već u narednih mjesec dana.

Prema najavama, konstitutivna sjednica Narodne skupštine trebalo bi da bude održana u utorak, a nakon toga će uslijediti i formiranje nove vlade.

Novoizabrani predsjednik Srpske Milorad Dodik još ranije je najavio da će Radovan Višković ponovo biti mandatar, a prema našim saznanjima u novoj vladi će biti neka nova lica, dok će neki aktuelni ministri promijeniti resore.

Umjesto vječitog Hrvata u Vladi Srpske Antona Kasipovića, prema nezvaničnim saznanjima ATV-a, na čelo Ministarstva pravde Republike Srpske mogao bi da dođe Miloš Bukejlović, takođe iz reda hrvatskog naroda.

Ipak, Kasipović bi mogao da dobije svoju fotelju i u novoj Vladi, ali bi u tom slučaju zamijenio Nataliju Trivić u Ministarstvu prosvjete i kulture.

Kako saznajemo, Siniša Karan mogao bi da bude novi ministar unutrašnjih poslova.

Alen Šeranić mogao bi da dobije Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Lider Socijalistističke partije Petar Đokić imaće mjesto i u novoj Vladi, a njegova stranka bi mogla da dobije još jedan resor.

U Vladi bi, saznajemo dalje, mogla da ostane i Srebrenka Golić, aktuelni ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

NPS Darka Banjca, prema našim saznanjima, mogao bi da dobije jedan resor, a o kojem ministarstvu je riječ, razgovaraće se na sastancima koalicije.

Takođe, Demosu Nedeljka Čubrilovića najvjerovatnije će pripasti jedan resor u novoj Vladi.

U novom sazivu Vlade, dalje saznajemo, mjesto neće dobiti Senka Jujić, Dragan Lukač, Srđan Rajčević i Boris Pašalić, prenosi ATV.

(SB)

Oznake: Vlada RS