Politika 05.07.2016.

Kandidatsko šarenilo na partijskim listama za odbornike

ČITANJE: 2 minute

Kandidatsko šarenilo primjetno je na partijskim listama za odbornike u banjalučkoj Skupštini grada. Mladi, penzioneri, radnici, ljekari, doktori nauka, mesari, sportisti, politikolozi, ali i pjevači aduti su sa kojima vodeće stranke izlaze pred birače u gradu na Vrbasu.

Na listama je dosta novih lica koja se nisu bavila politikom.

Kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je ova stranka sačinila odličnu kandidatsku listu:
– Imamo dosta novih i mladih ljudi. Najstariji kanidat je 1948. godište, a najmlađi 1991. Imamo kvalitetan program i uvjereni smo u pobjedu.

Nosilac izborne liste SNSD u Banjaluci je ekonomista Srđan Amidžić (36), jedan od najmlađih poslanika u Narodnoj skupštini RS i docent na banjalučkom Ekonomskom fakultetu. Najstariji kandidat SNSD je Lazo Šešić, vlasnik mesare “Kod Laze”. Najmlađi je Dalibor Ćup (25), pjevač koji je učestvovao u takmičenju “Zvezde Granda”.

Na njihovoj listi je i predsjednik Društva specijalista doktora stomatologije Bojan Glamočanin, kao i Marinko Umičević, odbornik i tehnički direktor “Beme”. I ove godine kandidat je Nenad Grbić, vlasnik “Spida” koji je na prošlim izborima dobio 5.000 glasova.

I u SDS uvjeravaju da imaju kvalitetne kandidate za gradski parlament. Predsjednik GO SDS Banjaluka i nosilac liste Predrag Vulin, diplomirani inženjer mašinstva, kaže za “Novosti” da su na listi stranke doktori nauka, ljekari, ali i voćari i farmeri.

– Lista je veoma kvalitetna. Pred birače izlazimo sa čestitim ljudima koji su se dokazali u svojim profesijama – kaže Vulin.

LJekari dominiraju i na listi SDS. Tu su hirurzi Mirko Raković i Slavko Grbić, inače profesori na banjalučkom Medicinskom fakultetu. Druga je ljekar Gordana Lazić koja radi u Univerzitetsko-kliničkom centru. Tu je i dr Dragana Grujić. Na listi SDS je i bivši glavni revizor RS Boško Čeko.

Nosilac liste DNS je aktuelni predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban. I DNS “gura” provjerene kadrove, pa su tu: ljekar Mira Popović, Novo Grujić, direktor preduzeća “Depot”, Boran Bosančić, diplomirani pravnik i odbornik, Vera Sladojević, direktorka Centra za socijalni rad, Danijel Dojčinović, predsjednik mladih DNS… Novo lice DNS je Željko Savić, vlasnik auto-kuće “Lav”.

Boka i Mišo nova lica

Nosilac liste SP je Radenko Komljenović, načelnik Odjeljenja za privredu grada. Tu je Mikajlo Mitrović, pukovnik u penziji, vojnopolitički analitičar. Bio je u timu odbrane Ratka Mladića. Boris Raspudić, zvani Boka, kapiten je fudbalskog kluba “Borac”. Novo lice je Mišo Kovačević, vlasnik ugostiteljske radnje “Zlatna kruna”.

(novosti.rs)