Sport 08.06.2016.

Kao malo dijete odbrojavam dane do dolaska u Banjaluku

ČITANJE: 2 minute

“Radujem se dolasku s obzirom na to da znamo koliko nas je Banjaluka podržavala svih ovih godina. Presrećna sam! Meni je ovo kao da igramo finale Evropskog prvenstva i ne mogu da pomislim kakav će spektakl da bude. Mnogo mi djece piše, i oni odbrojavaju dane do našeg dolaska, hoće da nas dočekaju ispred hotela ‘Bosna’. Mnogima sam obećala majice, svima bih nešto da poklonim. Kad sam bila mala nisam ništa tako dobila i znam koliko to djeci znači i zato želim svima da izađem u susret. Ne mogu da dočekam da izađem na teren”, rekla je za ” Nezavisne” Milica Dabović.

Otkako je nova generacija srpskih košarkašica pod vođstvom Marine Maljković osvojila Evropsko prvenstvo ženska košarka je sve popularnija.

“Banjaluka, a naravno i drugi gradovi, ima mnogo talentovanih i djevojčica i dječaka i vjerujem da možemo da doprinesemo popularizaciji košarke. Ova utakmica je pravi potez. Otkad bilježimo uspjehe, odnosno od četvrtog mjesta sa EP i evropskog zlata sve češće možete da vidite djevojčice s loptama, a to ranije nije bio slučaj u tolikoj mjeri. Zbog toga planiram da držim svoje kampove, da vodim računa o djevojčicama, da im pokažem put ka uspjehu”, kaže Dabovićeva, koju sa reprezentacijom očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Riju.

“Iskreno, pritisak ne osjećam i ne smijemo se fokusirati na njega. Utakmicu sa Slovenijom treba ozbiljno shvatiti, kao i kompletne pripreme za OI, kako bismo se pokazale u najboljem svjetlu. Ne bi bilo neočekivano da ne napravimo uspjeh, bilo bi neočekivano da ne damo sve od sebe. Nismo mi navikle narod na medalje, ali ljudi su bili uz nas jer su znali da ginemo na terenu, da se bodrimo”, kaže Milica.

Košarkašice Srbije će u četvrtak doputovati u Banjaluku.

nezavisne.com