Politika 12.08.2016.

“Kao rođeni Banjalučanin, mislim da dobro poznajem grad!”

ČITANJE: 1 minuta

Kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je opozicija svjesna da će izgubiti predstojeće izbore i da već sada traži izlaznu strategiju.

Radojičić je izrazio uvjerenje da će koalicija SNSD-DNS-SP pobijediti u oktobru u Banjaluci i istakao da je siguran da će dobiti i značajan broj glasova opozicionih glasača “kojima se ne sviđa njegov protivkandidat”.

“U slučaju izborne pobjede, promovisaću sve dosadašnje dobre poteze gradskih vlasti, ali i bez ikakvih zazora mijenjati sve što je potrebno promijeniti”, rekao je Radojičić za sarajevsko “Oslobođenje”.

On je naglasio da će, ukoliko bude izabran za gradonačelnika, prvo reorganizovati gradsku vlast i restrukturisati gradski budžet.

Govoreći o svom izbornom programu pod nazivom “Banjaluka 2025″, Radojičić je naveo da je program, kako i naziv sugeriše, baziran na duži vremenski period zato što krupni infrastrukturni izazovi, sa kojima će biti suočena gradska vlast ne mogu biti riješeni preko noći.

“Na primjer, sredstva za sistem prečišćavanja voda za Vrbas nećemo naći u domaćim budžetima, a za strani novac su potrebne godine pregovora. Ima, dakle, mnogo stvari za koje će se crta moći podvući tek za dva mandata”, kaže Radojičić.

On je naglasio da ga ne interesuje funkcija gradonačelnika nego kakav rezultat u vođenju Banjaluke može da postigne.

“Kao rođeni Banjalučanin, mislim da dobro poznajem grad i mogu da osjetim njegov puls. Vidim da se tu može mnogo uraditi”, rekao je Radojičić.

(Agencije)