Vijesti 29.12.2022.

Karan: Građani mogu biti spokojni jer imaju opremljenu i obučenu policiju

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan poručio je da građani Srpske mogu biti spokojni jer imaju policiju koja je veoma opremljena i obučena da odgovori bezbjednosnim izazovima bilo koje vrste.

Karan je istakao da MUP Srpske ima elitne jedinice koje mogu da štite ustavni poredak Republike Srpske, život i imovinu građana i profesionalno obavljaju ostale zadatke.

“To nam daje obavezu da održimo bezbjedno stanje u Republici i da dalje jačamo naše policijske kapacitete da mogu, kao i do sada, da odgovore bezbjednosnim izazovima”, rekao je Karan novinarima u Banjaluci nakon uručenja uvjerenja prvoj grupi polaznika napredne obuke za policijske službenike Žandarmerije.

On je istakao da je zadovoljan Centrom za obuku koji ima MUP Srpske, te da su policijski službenici, koji prođu ovaj centar, obučeni po najvećim standardima.

U Centru za obuku uručena su uvjerenja za 37 polaznika čija je napredna obuka trajala dva i po mjeseca, a događaju je prisustvovao i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

(Srna)