Vijesti 08.01.2023.

Karan: Milan Jelić je dao ogroman doprinos izgradnji RS (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je danas u Modriči nakon polaganja vijenaca na spomen-obilježje Milana Jelića da je Jelić bio veliki državnik i političar koji je dao ogroman doprinos izgradnji Srpske. Karan je istakao da su tragovi Jelićeve državničke i ljudske vrijednosti i danas vidljivi.

On je podsjetio da mladi u Republici Srpskoj, zahvaljujući podršci Fondacije “Dr Milan Jelić”, ostaju u Srpskoj.

Izaslanik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Boško Tomić rekao je da mu je bila čast da sarađuje sa Jelićem, koji je bio vizionar i veoma uspješan privrednik.

“Šteta je za Republiku Srpsku kada takvi, kakav je bio Jelić, u punoj snazi, prerano odu”, rekao je novinarima Tomić.

Sin Milana Jelić, Petar Jelić, zahvalio je prijateljima i Milanovim saradnicima koji i na ovaj način gaje uspomenu na njegovog oca, dokazuju da ga nisu zaboravili.

U Modriči su danas povodom 9. januara, Dana Republike položeni vijenci i cvijeće na spomen-obilježje bivšeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića.

Vijence i cvijeće položili su, između ostalih, izaslanik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Boško Tomić, izaslanici predsjednika Republike Srpske i Narodne skupštine Srpske, nevladinih organizacija, Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Milan Jelić je nakon rata biran za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Prije nego što je izabran za predsjednika Srpske, bio je i ministar privrede, energetike i razvoja. Jelić je bio univerzitetski profesor i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Za predsjednika Republike Srpske izabran je 9. novembra 2006. godine.

Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara u 51. godini.

(Srna/Z.M)

Oznake: Dan RS