Vijesti 27.01.2023.

Karan: Prioritet obuka i opremanje policije

ČITANJE: 2 minute

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su prioriteti Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske /MUP/ obuka, opremanje i unapređenje funkcionalnih segmenata u policiji kako bi bili još uspješniji.

Karan je rekao da u tom kontekstu MUP razmišlja o ponovnom uvođenju bar jednog segmenta srednje škole unutrašnjih poslova.

“Moramo dići kvalitet odabira naših policijskih kadrova, budućih kadeta, na još veći nivo. Stvoreni su nevjerovatno dobri uslovi za njihovu obuku u Centru za obuku, rekao bih najbolji u regiji”, rekao je Karan novinarima u Centru za obuku MUP-a u Zalužanima kod Banjaluke.

On je dodao da će se raditi i na dodatnom opremanju određenih segmenata Policije Srpske kao što je Kriminalistička policija.

“Razmišljamo o daljem jačanju nekih funkcionalnih segmenata kako bi bili još bolji i uspješniji, kao što je segment borbe protiv organizovanog kriminaliteta i terorizma”, rekao je Karan.

On je dodao da MUP više od 25 godina u kontinuitetu obnavlja Policiju Srpske mladim generacijama, te je zahvalio svim institucijama Republike Srpske koje su dale ogroman doprinos u materijalnom i finansijskom smislu.

U Centru za obuku MUP-a Srpske danas je upriličena promocija 284 kadeta 23. klase Jedinice za policijsku obuku – Policijske akademije i šest kadeta devete klase za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice koji su uspješno završili školovanje.

Karan je najboljim kadetima uručio nagrade i pohvalu.

Najbolji kadet 23. klase Policijske akademije Rajko Lukić iz Šamca rekao je da se za rad u Policiji Srpske odlučio jer želi biti na raspolaganju svojoj državi i svom narodu.

“Obuka je bila profesionalnam a s obzirom na novoizgrađene objekte biće još bolji uslovi”, rekao je Lukić.

Promociji su, osim Karana, prisustvovali srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevadić, premijer Republike Srpske Radovan Višković, i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

(Srna)