Vijesti 08.01.2023.

Karan: Sve spremno za sutrašnji defile u Istočnom Sarajevu

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan pozvao je sve građane da prisustvuju sutrašnjem svečanom defileu u Istočnom Sarajevu povodom Dana Republike – 9. januara, koji će, kako je rekao, biti apsolutno bezbjedan.

Karan je rekao da su u vezi sa defileom obavljene posljednje probe, te da su na tom planu potpuno spremni svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ i civilnog sektora, kojih će na manifestaciji biti više od 2.500.

On je za ATV rekao da će defile u bezbjednosnom i operativnom smislu, te u saradnji sa drugim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH, biti potpuno osiguran, te da neće biti dozvoljeno da iko pokvari svečanost.

“Dakle, građani kao učesnici, mogu potpuno mirno i bezbjedno prisustvovati defileu i proslavi Dana Republike”, rekao je Karan. On je ponovio da je Dan Republike potpuno ustavan i zakonit, te da bi institucije BiH trebalo da to prihvate zarad opstanka te zemlje u interesu svih naroda.

“Deveti januar je manifestacija državotvornosti Srpske. Napadi na taj datum jesu napadi svih onih koji su protiv Srpske, ali neće im to proći”, rekao je Karan.

(Srna/Z.M)