Karate klub Vrbas iz Banjaluke: Vaspitanje i razvoj važniji od medalja

Kraj jedne i početak druge kalendarske godine obično je vrijeme kada se svode računi i sabiraju utisci u sportskim kolektivima, a tako je i u Karate klubu Vrbas, za koji je minula 2017. bila najuspješnija od kada egzistira.

Prije nešto više od šest godina Boris Jeličić, Boško Latinović, Dalibor Blagojević i Milan Trkulja osnovali su klub čiji se koncept u jednom dijelu razlikuje od ostalih. Ideja je bila da članovi, koji su tada bili mahom predškolskog uzrasta ili tek počeli školovanje pravilno zakorače u svijet sporta, da se razvijaju onako kako je najbolje za njihovu dob, da nauče šta znači pravilna ishrana, lijepo ponašanje, a ujedno i steknu nove drugove. Vještine karatea, a prije svega navedene osobine trenutno uči 140 članova.

– Pokušavamo na svaki način da rasteretimo djecu, da ne pričamo o rezultatima i medaljama te da im ukažemo na neke druge, ljepše, vrednije i kvalitetnije stvari koje im pruža ovaj sport. Tek od kadetskog uzrasta akcenat stavljamo na karate, počinjemo ozbiljnije da radimo, a momci i djevojke tog uzrasta svakodnevno imaju treninge – rekao je jedan od trenera Boško Latinović.

Treninge održavaju na četiri lokacije u Banjaluci, a imaju i jednu sekciju u Čelincu. Lijepa strana bavljenja karateom su i česta putovanja i upoznavanje kultura drugih zemalja.

– U protekloj godini nastupili smo na više od 20 takmičenja, donijeli mnogo medalja kući, ali opet kažem, mnogo važnije je da se dječica pravilno razvijaju i nadgrađuju sebe u svim segmentima. Učestvovali smo na turnirima u Parizu i Budimpešti, a petu godinu zaredom organizovali smo ljetni kamp u Crnoj Gori kroz koji je prošlo više od 100 djece. Svakog ljeta organizujemo i školu plivanja, a ove zime premijerno ćemo održati školu skijanja – rekao je Latinović.

Reprezentacija

Takmičarski ciljevi za 2018. godinu su dobri nastupi na republičkom i državnom prvenstvu koji garantuju ulazak u reprezentaciju, a samim tim i nastup na međunarodnim takmičenjima.

– Imamo nekoliko seniora i desetak juniora i kadeta koji će pokušati da se izbore za taj status, a s obzirom na ono što su do sada pokazali, mislim da će bez problema ispuniti sve ciljeve – rekao je Latinović.

(Glas Srpske)

DAVIDOV OTAC NA TRGU KRAJINE: Procvjetale su, sine, one dvije dunje

Još jedno mirno okupljanje građana “Pravda za Davida” održano je večeras je na Trgu Krajine u Banjaluci. “Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša…Procvjetale su one dvije dunje, sine, što smo ih zasadili” ovim riječim svoje obraćanje započeo je Davidov otac, Davor Dragičević. Prošlo je mjesec dana od pronalaska tijela Davida Dragičevića.

HIDROELEKTRANA POSTAJE MUZEJ Od ruševine u Trapistima prave turističku atrakciju

Devastirani objekat stare Hidroelektrane „Delibašino selo“ uskoro postaje Tehnički muzej energetike. O pretvaranju u muzej priča se unazad nekoliko godina, a sada je konačno došao red da se iskoristi potencijal jednog od najljepših naselja kada je priroda u pitanju. Potvrdili su nam ovo  u „Elektrokrajini“ te naglasili da su nakon dugih najava, konačno dobili dozvolu

ZBOG POKUŠAJA UBISTVA Tužilaštvo traži strožu kaznu za Markovića, odbrana ponavljanje suđenja

Slobodan Marković (58) iz Banjaluke, koji je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović (54), po mišljenju Tužilaštva, zaslužuje strožu kaznu, dok njegova odbrana traži ukidanje te presude i ponavljanje suđenja. U Vrhovnom sudu RS tužilac Branko Mitrović ocijenio je da je izrečena kazna minimalna te da nije adekvatna. “Činjenično stanje

BANSKI DVOR Kulturni program u čast ruske delegacije

U Banskom dvoru je počeo kulturni program u čast današnje posjete delegacije Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Republici Srpskoj. Program u Banskom dvoru organizovao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Ruska delegacija, koju predvodi predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko doputovala je danas u Banjaluku, gdje je razgovarala sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i

11. PO REDU U subotu “Veče Petrovčana”

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 19 časova.

BORAC: Da nas “Borik” sutra nosi!

Borac m:tel i Vogošća su remizirali u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (25:25), a sutra je revanš meč u kojem Borac traži priliku da ove sezone doda još jedan trofej.