Sport 28.03.2023.

Karatista Pavle Dujaković i džudistkinja Sofija Pajić izabrani za banjalučke sportiste godine

ČITANJE: 1 minuta

Džudistkinja Zvijezde Sofija Pajić i karatista Energije Pavle Dujaković najbolji su sportisti Banjaluke za 2022. godinu.

Sjajni takmičari, koji su u godini iza nas zablistali punim sjajem i na domaćoj i na velikoj sceni, krunisani su na svečanoj ceremoniji u dvorani “Borik”, inače 21. izboru najuspješnijih u gradu na Vrbasu.

Rukometni klub Borac i Ženski rukometni klub Borac uzeli su nagrade u konkurenciji kolektiva, dok su uzdanici Osica Milani Railić i adutu Energije Luki Pejiću pripala priznanja za najtalentovanije sportiste.

Utakmica trećeg kola EHF Evropa kupa između rukometašica Borca i Benfike proglašena je za najbolje organizovanu manifestaciju.

Nagrada za najuspješniju sportistu za osobe sa invaliditetom otišlo je u ruke Biljane Nedić iz KKI Vrbas.

Specijalno priznanje za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluka dobio je Goran Grahovac iz APK 22. April, nagradu za promociju sportske rekreacije dobio je direktor JUSC “Borik” Nenad Talić, posebno priznanje za afirmaciju grada pripalo je Kajak kanu klubu Vrbas, dok je nagrada za promociju sporta osoba sa invaliditetom završila kod Dragan Đurana iz OKI Vrbas, prenosi Una portal.

 

(SB)

Oznake: SC Borik