Karatistima Energije tri medalje na takmičenjima u Umagu

Karatisti Energije nastupili su na juče završenoj Premijer ligi za mlade i Svjetskom kupu U-12 i U-21 i nastavili kontinuitet osvajanja medalja na svakoj do sada Premijer ligi, izuzev Meksika gdje nisu nastupili i na svakom Svjetskom kupu pet godina zaredom.

Na ovom takmičenju učestvovao je do sada rekordan broj takmičara, njih 3800 iz 73 zemlje.

Na Premijer ligi ponovo su blistale najtrofejnije takmičarke KK Energija u ovom takmičenju Anđela Stojić i Nikolina Čučak, ovaj put za razliku od Kipra gdje su se sastale u finalu, radile su različite kategorije.

Anđela Stojić je ponovo briljirala u kategoriji U-14 +47 kg i nakon sedam dobijenih mečeva popela se na zasluženu šampionsku poziciju, odbranivši titulu sa Kipra. U kategoriji je učestvovalo 85 takmičarki, a redom su padale takmičarke iz Poljske, Hrvatske, Italije, Kosova, Hrvatske, Italije i u finalu Švajcarske.

Nikolina Čučak prvi put je radila u kategoriji kadetkinje -54 kg, gdje je nastupilo 115 takmičarki, nakon prvog meča i poraza od takmičarke iz Rumunije pomislili smo da je takmičenje za Ninu završeno, međutim ulaskom Rumunke u finale Nini se pruža mogućnost rada za treće mjesto. Narednih pet mečeva Nina dobija ubjedljivim rezultatima pobjedivši takmičarke iz Luksemburga, Poljske, Kazahstana, Holandije i za treće mjesto odličnu takmičarku iz Škotske.

Đorđe Galonja je nastupio na Svjetskom kupu u kategoriji U-12 +45 kg, odličnim pobjedama protiv takmičara iz Kosova, Njemačke i Slovenije plasirao se u finale, gdje gubi minimalnim rezultatom 1:0 od takmičara iz Bugarske.

Sa ovim medaljama KK Energija ponovo je najuspješniji klub koji je nastupio iz BiH.

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave