Vijesti 07.01.2022.

Kardinal Bozanić čestitao Božić srpskom patrijarhu Porfiriju

ČITANJE: 1 minuta

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je u petak božićnu čestitku Porfiriju, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske.

– Vaša Svetosti, zahvalan za božićne čestitke koje ste mi uputili, u istom Duhu od srca čestitam Božić Vama, Vašim episkopima, monaštvu, svećenstvu i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve, poručio je kardinal Bozanić i poželio da nova 2022. godina bude ispunjena obiljem Božjeg blagoslova ispunjena.

U čestitci je naveo da su pastiri radosno i hitro odgovorili na evanđeoski navještaj i otišli pogledati događaj što ga je obznanio Gospodin, a koji se dogodilo u Betlehemu.

– Taj odgovor i danas snažno odjekuje pozivajući nas da u jednostavnosti srca, pohitimo k Betlehemu i svoj pogled usmjerimo na jaslice, naglasio je i dodao da se svemogući vladar neba i zemlje, postavši čovjekom, usudio učiniti krhkim i tako postati blizak svakom čovjeku.

Bozanić je u čestitci patrijarhu Porfiriju naglasio da nas vremena i okolnosti u kojima živimo čine svjesnima i vlastite krhkosti, istaknuvši kako nas otajstvo Božića ne ostavlja samima u toj krhkosti, nego ima moć učiniti je mjestom susreta i zajedništva s Bogom, s braćom i sestrama te nas uvodi u novost života darovanu od Gospodina.

Kardinal je poslao i čestitke svim episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

(E.M)