Politika 25.05.2021.

Kasipović: Efikasan rad javnih tužilaštava

ČITANJE: 1 minuta

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović razgovarao je danas u Banjaluci sa glavnim republičkim javnih tužiocem, zamjenikom glavnog republičkog javnog tužioca-specijalnim tužiocem, te glavnim okružnim javnim tužiocima u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada i uslovima za rad javnih tužilaštava u Republici Srpskoj, kao i o unapređenju pravnih propisa iz oblasti krivčnog zakonodavstva kako bi se poboljšali organizacija i efikasnost javnih tužilaštva, saopšteno je iz Ministarstva.

– Shodno tome, a prema objedinjenom godišnjem izvještaju o radu za sva tužilaštva, konstatovano je da su u prethodnoj godini javna tužilaštva u Republici Srpskoj bila efikasna u svom radu – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku ocijenjeno da je na rezultat rada javnih tužilaštava u znatnoj mjeri uticala pandemija izazvana virusom korona, ali i da su pojedina javna tužilaštva, na kraju prošle godine, imala manje zaostalih predmeta u odnosu na prethodne godine.

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske će i dalje nastojati da obezbijedi sve uslove koji se odnose na organizaciju i poslovanje tužilaštva, u skladu sa svojim zakonom utvrđenim ovlaštenjima, navodi se u saopštenju.

(E.M)