Sport 02.12.2019.

“KASTRA OPEN 2019”: Karate klub “Regeneracija” iz Velike Kladuše najbolji u generalnom plasmanu

ČITANJE: 1 minuta

Najbolji u generalnom plasmanu na četvrtom turniru “Kastra open 2019” bio je Karate klub Regeneracija sa 77 bodova.

Članovi kluba iz Velike Kladuše osvojili su 13 zlatnih, devet srebrnih i 20 bronzanih medalja i zasluženo su se našli na prvom mjestu u konkurenciji 830 takmičara iz 68 klubova i šest zemalja.

Drugo mjesto pripalo je KK Đion – Peb iz Bihaća sa 58 (13 zlatnih, pet srebrnih i devet bronzanih medalja), a treće banjalučkom Bušidu sa 56 bodova (osam, osam, 16).

Najbolja takmičarka na turniru bila je Imana Durdžić (Đion – Peb) sa tri zlatne i jednom srebrnom medaljom, dok je najbolji takmičar Tarik Salkić (Regeneracija) sa četiri zlatna odličja.

– Iskrena da budem nisam očekivala ovoliki broj takmičara i zbog toga smo morali da mečeve radimo na šest umjesto na četiri tatamija. Ipak, sve je proteklo u najboljem redu o čemu svjedoče pohvale ostalih učesnika – naglasila je trener i sekretar Karate kluba Kastra Dragana Branković.

Domaćin takmičenja Kastra, čiji se rezultati nisu računali za generalni plasman, osvojio je 61 bod (četiri zlatne, 11 srebrnih i 27 bronzanih medalja).

– Prezadovoljni smo našim rezultatima, a ono što raduje da su medalje počeli osvajati i oni najmlađi, koji su nedavno zakoračili na tatami. Sve je to motiv da u budućnosti budemo još bolji. Velika zadaća je pred nama da na idućem petom “Kastra open 2020” prevaziđemo dosadašnje i da pokušamo premašiti magičnu cifru od 1.000 učesnika – dodala je Brankovićeva.

(Glas Srpske)