Vijesti 14.11.2016.

Katanac na većini poslovnih prostora u okviru Željezničke stanice

ČITANJE: 2 minute

Putnici koji koriste usluge glavne Željezničke stanice nemaju veliki izbor prilikom kupovine ili određenih usluga jer je većina od 16 manjih poslovnih prostora zatvorena, a upravo mali broj putnika doveo je da se ti objekti nalaze sada sa katancem na vratima.

Pored dobijanja usluga na šalterima putnici kupovinu mogu jedino da obave u prodajnom objektu sa dnevnom štampom i prodavnici mješovite robe.

Da je Željeznička stanica potpuno zanemarena, smatra i Nevena Simić iz Beograda, koja kaže da se sjeća boljih dana kada je ovaj objekat nudio više putnicima, uključujući i usluge restorana.

“Iz godine u godinu ponuda se postepeno smanjivala, a danas kada uđem u ovaj veliki objekat, osjetim nostalgiju za prošlim vremenima. Sve nekako zjapi prazno”, ističe Simićeva.

U zgradi Željezničke stanice nalazi se 16 manjih poslovnih prostora i jedan restoran sa namještenom kuhinjom, a sve ukupno se radi o oko 1.400 kvadrata poslovnog prostora.

“S obzirom na mali broj putnika, ‘Željeznice Republike Srpske’ u okviru redovnog poslovanja nisu planirale ulaganja u poboljšanje ponude u sastavu Željezničke stanice. Orijentisani smo na poboljšanje usluge prevoza putnika i robe, što je i naša osnovna djelatnost”, kazala je Nada Savić Stevanović, PR “Željeznica Republike Srpske”.

Ona je dodala da zainteresovanih za iznamljivanje poslovnih prostora ima, ali ne u nekom znatnom broju, te da je veći broj onih građana koji dođu da se informišu.

“Svi poslovni prostori su zasebno odvojene cjeline, a pojedini u svom sastavu imaju i sanitarne čvorove”, navela je Savić Stevanovićeva.

Za grad na Vrbasu, koji često obilaze turisti, još veći je problem što na Željezničkoj i Autobuskoj stanici nema mjenjačnice, iako su ta mjesta polazna turistička tačka mnogih putnika koji se tu odmah susreću sa domaćom valutom.

(nezavisne.com)