Politika 16.01.2022.

“KAZNA ZA PRIVREDNIKE” Šarović o obustavi 120 miliona evra pomoći EU

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SDS, Mirko Šarović ističe da je obustavljanje 120 miliona evra pomoći, najdirektnija i prva veća opomena prema vlastima u Republici Srpskoj i njihovoj pogubnoj politici.

Кomentarišući obustavljanje ekonomske pomoći EU za ekonomiju BiH u borbi protiv pandemije, Šarović je istakao da se nada da Republika Srpska neće trpjeti dalju štetu izazvanu neodgovornim ponašanjem pojedinaca, iako se opet najavljuje mogućnost novih ekonomskih mjera.

– Ovaj prijeko potreban novac trebao je da posluži privrednicima zemlje, uključujući i privrednike iz Republike Srpske, da saniraju posljedice na ekonomiju izazvane pandemijom korona virusa – naveo je Šarović, a prenosi Srpskainfo.

On je poručio da je obustavom 120 miliona evra pomoći EU “vlast direktno kaznila i oštetila privrednike iz Republike Srpske”.

– Mi iz SDS smo proteklih sedmica jasno upozoravali do čega nas ovakva politika vlasti može da dovede uključujući najgora scenarija kao i ekonomske i neke druge sankcije i narodu i Republici Srpskoj. Vladajuća koalicija je igrajući se sa sudbinom Republike Srpske i zloupotrebljavajući patriotska osjećanja naroda, otvorila sve moguće frontove krize, bez jasnog plana, i ne vodeći računa o mogućim posljedicama, nastojeći da stanje konflikta iskoristi isključivo za svoje potrebe osvajanja vlasti – navodi se Šarovićeva izjava u saopštenju iz SDS.

Cilj im je, tvrdi on, iskoristiti krizu držeći ovakvo stanje do izbora uz uhodanu taktiku optuživanja opozicije za tobožnju izdaju.

– A sada je potpuno jasno da se polako povlače i samo prave strategije kako da to narodu saopšte. Upravo zbog toga želim da kažem da je najveća izdaja Republike Srpske i njenih građana ogromna postojeća javna korupcija i kriminal koji su po svim relevantnim parametrima, najveći Evropi! Najveća izdaja je rastuće siromaštvo i masovni egzodusi stanovništva što je direktna odgovornost i ide na dušu postojećeg režima u Republici Srpskoj – tvrdi Šarović.

(A.M.)