Vijesti 09.11.2020.

KAŽNJEN KONOBAR I VLASNIK UGOSTITELJSKOG OBJEKTA: Četiri maloljetnika konzumirala alkohol

ČITANJE: 1 minuta

U ugostiteljskom objektu u Banjaluci tokom racije je zatečeno više maloljetnih lica, a četiri maloljetnika su konzumirala alkohol.

Racija je izvršena u subotu, 7. novembra, a maloljetnici koji su konzumirali alkohol su uz asistenciju policajaca sprovedeni do prihvatne stanice Centra za socijalni rad, gdje će radnici ovog centra preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Кonobar i vlasnik ugostiteljskog objekta biće sankcionisani zbog počinjenog prekršaja Zakona o javnom redu i miru, a slijedi i dostavljanje obavještenja nadležnom inspekcijskom organu zbog počinjenog prekršaja uredbe o zabrani prodaje i upotrebe alkoholnih pića na javnim mjestima licima mlađim od 18 godina.

U saopštenju se navodi da je policiji u Кotor Varošu prijavljeno da je lice čiji su iniciali R.P. fizički i verbalno napalo tri maloljetna lica dok su lijepila predizborne plakate u mjesnoj zajednici Maslovare, nakon čega je pocijepalo predizborni plakat jedne političke partije.

Alko-testiranjem kod R.P. je utvrđeno 0,80 promila alkohola u krvi.

O slučaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, a obaviješten je i sudija Osnovnog suda u Кotor Varoši, koji se izjasnio da je riječ o prekršajima vrijeđanje, tuča i fizički napad, te uništavanje javnih oglasa i objava.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da je uhapšeno lice čiji su inicijali D.B. iz Prnjavora, kod koga je pronađeno i oduzeto oko 1,10 grama marihuane i protiv njega će biti podnesen zahjtev za pokretanje prekršajnog postupka.

(Srna)