Kažnjen sa 1.140 KM zbog pokazivanja srednjeg prsta radaru

RADAR

RADAR

S ukupno 1.140 konvertibilnih maraka kažnjen je mladić iz Vašarevića kod Ljubuškog zbog nekoliko prekršaja, a između ostalog zbog pokazivanja “srednjeg prsta” prema radaru koji je stacionar u mjestu Vitina na cesti koja povezuje Ljubuški i Grude.

Kako je potvrđeno u MUP-u ZHK, mladić inicijala M.P (23). snimljen je kako u vozilu Hyundai bez registracijskih oznaka vozi brzinom od 77 kilometara na sat i to na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 kilometara.

– Na snimci je vidljivo i da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru Zapadnohercegovačkog kantona- saopštili su iz policije.

M. P. je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je priznao izvršenje opisanih prekršaja te je potpisao prekršajne naloge, prihvatajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira i to omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u svezi obavljanja službe M. P. je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, a za počinjene saobraćajne prekršaje – upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine – izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM.

(NN/krajina.ba)

U Banjaluci trenutno aktivno 98 gradilišta

Na teritoriji grada trenutno je aktivno 98 gradilišta na kojima grade stambene i poslovne objekte veće od 400 metara kvadratnih, a prihodi od građevinskih naknada i jednokratnih renti su gotovo isti u odnosu na prošlu godinu i iznose oko 14 miliona KM, rekli su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.