Vijesti 25.12.2015.

Kažnjen sa 1.140 KM zbog pokazivanja srednjeg prsta radaru

ČITANJE: 1 minuta

RADAR

S ukupno 1.140 konvertibilnih maraka kažnjen je mladić iz Vašarevića kod Ljubuškog zbog nekoliko prekršaja, a između ostalog zbog pokazivanja “srednjeg prsta” prema radaru koji je stacionar u mjestu Vitina na cesti koja povezuje Ljubuški i Grude.

Kako je potvrđeno u MUP-u ZHK, mladić inicijala M.P (23). snimljen je kako u vozilu Hyundai bez registracijskih oznaka vozi brzinom od 77 kilometara na sat i to na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 kilometara.

– Na snimci je vidljivo i da je vozač motornog vozila pokazivao srednji prst prema radaru, što predstavlja prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru Zapadnohercegovačkog kantona- saopštili su iz policije.

M. P. je pozvan u službene prostorije PU Ljubuški gdje je priznao izvršenje opisanih prekršaja te je potpisao prekršajne naloge, prihvatajući odgovornost.

Za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira i to omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba, prilikom obavljanja ili u svezi obavljanja službe M. P. je izrečena novčana kazna u iznosu od 700 KM, a za počinjene saobraćajne prekršaje – upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje neregistriranim motornim vozilom i prekoračenje dopuštene brzine – izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 440 KM.

(NN/krajina.ba)