Magazin 09.04.2016.

Kćerka Pola Vokera dobila milionsku odštetu

ČITANJE: 1 minuta
Pol-Voker-cerka
Sedamnaestogodišnja Medou Voker, kćerka poginulog američkog glumca Paula Vokera postigla je sporazum o 10 miliona američkih dolara koji će joj, kao odšteta, biti isplaćeni od nekretnina čovjeka koji je vozio automobil u kojem je smrtno stradao njen otac prije tri godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvijezda filma “Brzi i žestoki” poginuo je u 41. godini u automobilu Porše GT koji se zabio u stub ulične rasvjete gdje je glumac proglašen mrtvim na licu mjesta. U policijskim dokumentima piše kako je pojas glumca, od siline udara, zdrobio njegova rebra i karlicu uslijed čega je umro na licu mjesta prije nego je auto zahvatio plamen. Za volanom je tada bio Vokerov prijatelj Rodžer Rodas koji je takođe poginuo.

Medou, jedino dijete i jedini nasljednik glumca, nedugo nakon nesreće tužila je autoindustrijsku kompaniju Porše jer je navodno “dizajnerskom greškom” spriječeno da se Voker nakon udara pojasa i izađe iz vozila, što je Porše negirao. Sudskom parnicom utvrđeno je da Porše nije kriv za nesreću.

Najnovija tužba potvrdila je da je Rodas “djelimično odgovoran” za sudar te će Vokerovoj kćerki biti isplaćena odšteta preko nekretnina koje je posjedovao.

Voker je tragično stradao u vrijeme kada je snimao film “Brzi i žestoki 7″ koji je srušio sve rekorde gledanosti u kinima svijeta. I nakon njegove smrti snimanje je nastavljeno uz pomoć Vokerove braće a simbolični ispraćaj i oproštaj od glumca upriličen je na kraju filma.

(Anadolija)