Magazin 25.12.2015.

Kefirne maske za kosu

ČITANJE: 1 minuta
Kefirne maske za kosu
Maske na bazi kefira doprinose sjaju i volumenu kose.  Osim toga, one su odlično sredstvo za jačanje, liječenje i rast kose, i možete ih koristiti u kućnim uslovima.

Zahvaljujući svojim hidrirajućim i hranljivim osobinama, kefirna maska učiniće kosu mekom i svilenkastom. U sastavu kefira nalaze se vitamini grupe B i E, protein, korisne biokulture. Sve ono što je neophodno za lijep i zdrav izgled kose.

Jednostavna kefirna maska za gustinu kose:

Blago zagrijte kefir i nanesite na suvu kosu po cijeloj dužini, posebnu pažnju poklonite korjenu kose. Uradite masažu glave, da se maska bolje upije, i pojača cirkulacija krvi.

Umotajte glavu najlonskom kesom i utoplite peškirom (ili kapom). Držite masku 30-40 minuta, nakon toga isperite toplom vodom i šamponom. Ovu proceduru možete raditi 1-2 puta nedjeljno.

Kefirna maska za rast kose:

U ovom receptu se koristi kvasac, koji je poznat po svojoj osobini stimulisanja rasta kose.

Biće potrebno 100 ml kefira, 20 gr kvasca (ili 1 kesicu suvog ), 1 supena kašika meda i 1 žumance. Za veću efikasnost možete dodati i 1 ampulu vitamina B, koji stimuliše rast kose.

maska za kosu

Promješajte sve sastojke (u blago zagrijanom kefiru) i nanesite masku na cijelu dužinu kose. Umotajte glavu i ostavite tako sat vremena. Operite kosu na uobičajen način.

Ovaj recept je, takođe, efikasan protiv peruti i potpomaže jačanju kose.

(Uspesnazena.com)