Politika 05.07.2022.

KERKEZ (DNS): Vlast SNSD-a dijeli mlade pomjeranjem granica za novčanu pomoć

ČITANJE: 2 minute

Vlada Republike Srpske na čelu sa SNSD-om je novim predizbornim trikom ponovo podijelila društvo i izbjegla da u potpunosti ispuni obećanje, nakon što su prošle godine na sličan način obmanuli i borce za novčanu pomoć – kaže Gavrilo Kerkez, predsjednik Organizacije mladih Gradskog odbora DNS Banjaluka i član Glavnog odbora stranke.

– Iako smo proteklih mjesec dana od predstavnika političkih stranaka, koji nisu nadležni da govore o pomoći Vlade RS, svakodnevno slušali da će pomoć dobiti mladi od 18 do 30 godina, ta granica je u posljednjem trenutku pomjerena – kaže Kerkez.

On dodaje da je pohvalno to što su uključeni i mladi od 16 do 18 godina, ali da su iz Vlade RS i tu ostali nepotpuni jer po slovu zakona omladinu i mlade čine lica od 15 do navršenih 30 godina.

– Zbog toga mislim da je velika sramota da se iz odluke o jednokratnoj pomoći izbace mladi rođeni u drugoj polovini 1992. godine koji još nisu napunili 30 godina i zakonski spadaju u mlade – kaže Kerkez i nastavlja:

– Ti mladi su vršnjaci naše Republike Srpske i rođeni su u najtežem periodu za nju. To su mladi čiji očevi su vijesti o njihovom rođenju dobijali na prvim linijama fronta i nedjeljama nisu mogli da vide svoju djecu, a neki čak nisu ni dočekali da ih vide. To su i mladi zbog čijeg rođenja i problema u bolnicama je i ubrzano probijanje koridora i ujedinjavanje teritorije Republike Srpske. I sada SNSD želi da im uskrati ono što im zakonski pripada.

On kaže da ovo ne govori zbog sebe, jer je on 30 godina napunio početkom godine i svakako ne bi imao pravo na ovu pomoć, već da hoće da se izbori za svoju generaciju i mlade da dobiju ono što im pripada.

– Iako smatram da je ovo SNSD-ov pokušaj pritiska na mlade i kupovine glasova, mislim da svi treba da uzmu novac kada se već dijeli, jer to nije novac SNSD već svih građana Republike Srpske – zaključio je Kerkez.

(SB)

Oznake: DNS