Vijesti 03.03.2016.

Kesić: Američka firma uskoro u Banjaluci, novih 100 radnih mjesta

ČITANJE: 1 minuta
kesic
Početkom sedmice raspisan je konkurs za stotinu radnih mjesta u novoosnovanom centru američke firme specijalizovane za elektronsko-finansijske transakcije, sa sjedištem u Banjaluci, izjavio je šef Predstavništva Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić.

Kesić je rekao da je to prvi slučaj da američka firma otvara svoje predstavništvo u Banjaluci, koje u naredne dvije do tri godine, planira proširiti djelatnost i utrostručiti broj radnih mjesta.

U početku biće zaposleno 100 do 120 radnika. Firma specijalizovana za elektronsko-finansijske transakcije traži osoblje koje govori engleski jezik zato što će pokrivati američko tržište direktno iz Banjaluke.

– Malo čudnije je radno vrijeme zbog razlike u vremenu, ali ipak to je jedna od vodećih firmi iz SAD-a i oni su na prostoru Balkana prisutni već duže vrijeme i imaju više od 2.500 zaposlenih direktno ili indirektno preko svojih partnera u Beogradu i Srbiji- kaže Kesić.

Naveo je da je zadovoljan što su Amerikanci odlučili da otvore firmu u Banjaluci jer je to, kaže, prvi korak ka većoj stabilnosti i boljem političkom razumijevanju između Republike Srpske i SAD.

(MojKontakt)