Magazin 05.12.2015.

Kevin Spejsi drži onlajn časove

ČITANJE: 2 minute
Kevin Spejsi
MasterClass je tehnološka kompanija sa sjedištem u San Francisku (SAD). Osnovana je ove godine, maja mjeseca, od strane Dejvida Rodžiera i Arona Rasmusena.

To je edukativna platforma koja se realizuje na internetu. Svaki “Master” drži onlajn kurs iz svoje oblasti, a kurs je moguće upisati za 90$ pojedinačno. Kao sadržaj dobijaju se video lekcije, interaktivne vježbe, radne knjige i materijali za učenje.

Ovo je novi vid edukacije koji stiče veliku popularnost. Do sada su se kao “Masteri” u program uključili Serena Vilijams (tenis), Džejms Paterson (pisanje) i Dastin Hofman (gluma) i njihove časove polaznici mogu već da pohađaju. Uskoro se mogu očekivati novi predavači poput Kristine Agilere (pjevanje), Ašera (performans) i Eni Lebovic (fotografija).

U kratkom video snimku možemo videti Spejsija kako opisuje svoja neprocjenjiva glumačka iskustva i prenosi ih mladim polaznicima kursa. Spejsi se rado sjeća jedne mudrosti koju mu je uputio Džek Lemon: “Ako si uspio, tvoja je dužnost da pošalješ lift dole (po druge)”.

Povodom učešća u MasterClass-u, dvostruki dobitnik Oskara je izjavio: “Učitelji, mentori i ostali koji su mi davali mogućnosti kako je vrijeme prolazilo, učinili su da se osjećam blagosloveno jer su me naučili osobini težnje ka najboljem. Od Džoa Papa do Alana Pakule, Sema Mendeza i Brajana Singera, mnogo sam naučio svojim učešćem u njihovim master-klasama, a sada će MasterClass uzeti moja iskustva i kombinovati ih na način koji mi dozvoljava da ih podarim drugima”.

Kevin Spejsi poznat je po filmovima “”The Usual Suspects” (Oskar), “Se7en”, “A Time to Kill”, “L.A. Confidential”, “American Beauty” (Oskar) i mnogim drugim. Trenutno ga možemo gledati u sjajnoj seriji “”House of Cards” koja se emituje na Netflix-u, a uskoro ga očekujemo i u nekoliko filmskih projekata: “Baby Driver”, “The Billionaire Boys Club”, “Elvis & Nixon” i “Nine Lives”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8eQ0FKRIHyI

(B92)