Region 08.01.2023.

KFOR obio zahtjev za povratak srpskih snaga na KiM: “Napravili su još jednu grešku”

ČITANJE: 1 minuta

KFOR obio zahtjev za povratak srpskih snaga na KiM, saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Svi smo znali i očekivali taj odgovor. Naravno da su odgovorili da nema potrebe za vraćanjem vojske Srbije na KiM”, rekao je Vučić.

“Oni su u svom pažljivo sastavljenom pismenu upućenom Vladi Srbije, koji sam i ja dobio, odgovorili su da smatraju da nema potrebe za povratkom Vojske Srbije na teritoriju KiM, pritom se pozivajući na Rezoluciju 1244. Ali oni se nisu pozvali na deo Rezolucije, pošto nemaju pravo da odbiju taj zahtev. Oni su se pozvali na normativnu normu da čuvaju red i poredak. Napravili su još jednu grešku”, rekao je.

Vučić dodaje da su napisali i da “pažljivo motre na to šta se zbiva na severu”, iako je samo dva sata ranije pucano na dječake srpske nacionalnosti.

“Nije vaš posao da brinete o barikadama na severu, već o svim Srbima na Kosovu i Metohiji. Njihovo rukovodstvo brine o političkim rešenjima, o članicama NATO koje su organizatori svega toga, a ne o stvarnoj bezbednosti. Oni su samo političko oruđe u rukama najmoćnijih zapadnih sila, i videćemo kakav će naš odgovor biti. Čekaćemo, i ukazivati kako i na kojim mestima nisu zaštitili srpski živalj. Kao dečak Stevan Tomić u Klokotu. A da ne pričam o dečaku Stefanu Stojanoviću. Sramna je kampanja iz sveta podrške Kurtaju. Kao slučajno je pucao na dete”, kazao je.

(A.M.)