Sport 06.03.2021.

Kik-bokser iz Srbije šampion svijeta

ČITANJE: 1 minuta

Najbolji srpski kik-bokser, a zasigurno i jedan od najboljih boraca koje je ovaj sport ikada imao, Aleksandar Konovalov u petak naveče je u kompleksu Kovilovo Resort nadomak Beograda savladao sjajnog portugalskog borca Andrea Santoša nakon pet paklenih rundi jednoglasnom odlukom sudija.

Popularni “atomski mrav” je bogatoj kolekciji dodao još jedan pojas namijenjen profesionalnom prvaku svijeta WAKO PRO federacije, koji do petka naveče nije imao vlasnika. Bio je to ujedno i duel amaterskog svjetskog šampiona, Konovalova, i prvaka Evrope, piše Telegraf.

Obojica su digli ljestvicu gore i borili se u kategoriji do 66,8 kilograma.

“Biti svetski šampion nije mala stvar. Iako sam pojas uzimao nekoliko puta već, ovaj mi je za sada najdraži, a verujem da će sledeći biti još draži. Idemo dalje, jako”, rekao je Konovalov odmah poslije meča.

Specijalni gost spektakla bio je predsjednik svjetske amaterske kik boks federacije WAKO, Irac Roj Bejker. Gost turnira bio je i proslavljeni kik bokser Ivan Strugar, koji je primio prelazni pehar za organizaciju “Arena Friday Night Fights 2”, koji je na programu 14. maja u sklopu turnira “Budva Splendid Grand Prix”.

I ovaj spektakl, najavljuju organizator Srđan Bugarčić i direktor Arene Nebojša Žugić, trebalo bi da bude direktno prenošen na specijalizovanom kanalu TV Arena Fight.

Događaj je organizovan uz apsolutno poštovanje svih epidemioloških mjera. Prisustvo publike, nažalost, nije bilo dozvoljeno.

(N.S)