Sport 12.09.2016.

Kik-bokseri uređuju Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Članovi kik-boks klubova “Draženko Ninić” i “Sveti Georgije” očistili su juče od smeća nekoliko javnih površina u Banjaluci, a ovakve akcije organizovaće i ubuduće.

– Akciju čišćenja smo nazvali “Sportski klubovi – za čistiju Banjaluku”. Na trasi dugoj oko dva kilometra skupili smo 50 kesa smeća. Krenuli smo od parka “Mladen Stojanović”, a čistili smo i sportske terene kod Prirodno-matematičkog fakulteta, gdje smo zatekli najviše smeća. Zatim smo čistili dio oko Borčevog stadiona, dvorane “Borik” i akva parka “Akvana” – rekao je organizator akcije Draženko Ninić, koji je i predsjednik kluba koji nosi njegovo ime.

Plan je da ova akcija postane tradicionalna i da u nju budu uključeni i ostali sportski klubovi u gradu.

– Na tu ideju sam došao sa kolegom Duškom Zorićem koji vodi Kik-boks klub “Sveti Georgije”. U gradu ima više od 300 klubova i kada bi svi makar jednom ili dva puta mjesečno odvojili po sat, očistili bismo čitav grad. Lijepo smo se družili, a usput smo uradili i nešto korisno za grad – kazao je Ninić i dodao da će, ako vremenski uslovi budu dozvoljavali, naredne nedjelje opet organizovati akciju.

(Glas)