Kik-bokserke Borca osvojile tri medalje na Evropskom kupu

Kik-bokserke banjalučkog Borca osvojile su tri medalje na jakom Evropskom kupu održanom u Karlovcu.

Na kupu je nastupilo 1.800 takmičara iz 28 zemalja. Osim najjačih evropskih ekipa nastupili su i najjači “aduti” kik-boksa iz Brazila, Australije i drugih država.

U banjalučkom Borcu ističu da je uspjeh još veći ako se ima u vidu jaka konkurencija u kategorijama u kojima su se Banjalučanke okitile medaljama.

Srebrnu medalju osvojile su Boba Udovčić u kategoriji 56 senior lowkick i Andrea Dukić u kategoriji 60 lowkick.

Bronzanu medalju osvojila je Anja Janković u kategoriji 56 junior lowkick.

(EuroBlic)

Propusti u svakom trećem vrtiću

Prosvjetna inspekcija u Srpskoj lani je u gotovo svakoj trećoj kontrolisanoj predškolskoj ustanovi utvrdila propuste u radu.

E-udžbenici neće uskoro pred đake

Đaci u osnovnom obrazovanju u Republici Srpskoj još dugo će nositi đačke torbe, u kojima će biti udžbenici, radne sveske, vježbanke i školski pribor, jer nadležni kažu da elektronski udžbenici neće u skorije vrijeme da zažive u ovim obrazovnim ustanovama.

Kolovozi klizavi, obustave zbog izlivanja vode, klizišta i odrona

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se vozi po mokrim i klizavim kolovozima, na pojedinim dionicama i dalje su obustave zbog izlivanja vode i klizišta, a zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Marin Brod, pa se preporučuju alternativni pravci, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.