Vijesti 08.03.2019.

Kilometar rasvjete u pet ulica

ČITANJE: 1 minuta

Novu rasvjetu ove sedmice dobili su stanovnici više ulica na području grada.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, novo osvjetljenje urađeno je u dijelu ulica: Tešana Podrugovića, Prištinske, III kuljanske, VII kuljanske i XII kuljanske ulice.

U ovih pet ulica, kako su naveli, ukupno je urađeno oko kilometar nove rasvjete.

Nedavno je i na više lokacija u gornjem dijelu Starčevice, postojeća javna rasvjeta zamijenjena led tehnologijom. Riječ je o ulicama: Jovana Jančića, Ognjena Price, Kosovke djevojke i Rajka Bosnića, u kojima je 130 natrijumovih svjetiljki zamijenjeno led rasvjetom, čime će se ostvariti značajne uštede u gradskom budžetu. Plan je da tokom godine led rasvjeta bude ugrađena i u Adi i Obilićevu, te nastavi naredne godine na području Kočićevog vijenca, Pobrđa, Lauša I i II, Petrićevca, Motika, Drakulića, Šargovca i Zalužana.

Kada je riječ o izgradnji rasvjete u ovoj godini, planirano je novo osvjetljenje i u ulicama: Despota Stefana Lazarevića, Petra Pecije, Koste Vojinovića, Srpskih ustanika ogranak, Beogradskoja kod škole, Kralja Aleksandra Karađorđevića, Kralja Alfonsa XIII, zatim u Priječanima, Zalužanima, Šargovcu, Đurđevića put , na Drakuliću i Laušu.

Na seoskom području planirana je izgradnja rasvjete u mjesnim zajednicama: Bronzani Majdan, Čokorska polja, Piskavica, Potkozarje, Borkovići, Kola, Motike, Stričići, Goleši, Saračica, Rekavica, Verići, Krupa na Vrbasu i u Ljubačevu.