Biznis 09.12.2019.

Kinezi pregovaraju sa “Prijedorputevima” o proizvodnji asfalta za auto-put Banjaluka – Prijedor

ČITANJE: 1 minuta

Preduzeće Prijedorputevi je započelo pregovore s kineskom kompanijom China Shandong International Economic u vezi  s proizvodnjom asfalta za izgradnju autoputa Banjaluka – Prijedor, pri čemu je uzeta u obzir činjenica da se u Kamičanima, na sredini trase, nalazi asfaltna baza, najpogodnija za ove radove.

Vijest je potvrdio Dragan Čorokalo, direktor Fortis grupe, u čijem sastavu posluju Prijedorputevi i dodao da se ugradnja asfalta očekuje tokom 2022. i 2023. godine.

On je dodao da do kraja godine očekuje i papire o koncesiji za korištenje kamena iz kamenoloma na Drenovači za potrebe izgradnje autoputa Prijedor-Banjaluka.

Preduzeće Japra iz Novog Grada, takođe članica Fortis grupe, dobila je saglasnost za otvaranje kamenoloma na Drenovači za potrebe izgradnje autoputa Prijedor-Banjaluka, prenosi infoprijedor.ba.

– Pregovori su okončani, dobili smo saglasnost o koncesiji i sad čekamo samo papire – rekao je Čorokalo i naglasio da će za Grad Prijedor to sigurno značiti i pristojan prihod u budžetu.

(E – kapija)