Vijesti 19.04.2016.

Kiša, grmljavina i pad temperature, na planinama moguć i snijeg

ČITANJE: 1 minuta
vrijeme
Danas se očekuje postepen prelazak frontalnog poremećaja sa zapada prema istoku i jugu zemlje koji će usloviti padavine i pad temperature zraka. Jača kiša i pljuskovi u drugoj polovini dana.

Moguća je i slaba grmljavina. Očekuje se između 5 i 20 litara kiše po metru kvadratnom. Poslije podne na vrhovima planina je moguć i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 12 i 19°C. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 21 i 25°C.

U srijedu Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na istok i jugoistok. Najniža jutarnja temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

(Nezavisne)