Vijesti 07.05.2016.

Kiša i pljuskovi i u narednim danima

ČITANJE: 2 minute
kisa
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i u narednim danima ostaje nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima poslije podne.

Meteorolozi za sutra prve pljuskove najavljuju polovinom dana na jugoistoku, a zatim će se postepeno širiti prema zapadu i sjeveru. Češći će biti u brdsko-planinskim predjelima.

Tokom dana biće prijatno toplo i pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura vazduha od pet do 11, a najviša dnevna od 17 do 23 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog naroda.

U ponedjeljak će biti malo toplije vrijeme, a kratkotrajni pljuskovi mogući su u drugom dijelu dana ponegdje na zapadu i istoku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19 do 25 stepeni.

U utorak se očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom, samo će na jugu biti suvo. Padavine će popodne prestati uz postepeno razvedravanje od zapada ka istoku. Počeće da duva jugo koji će tokom dana u Hercegovini postepeno jačati. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 23 stepena.

Sunce i kiša očekuju se i u srijedu, kada će prije podne biti pretežno sunčano i vjetrovito, a popodne kiša i pljuskova. U noći između srijede i četvrtka kiša će padati na zapadu i jugu, a do jutra će zahvatiti i ostale predjele. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme sa umjerenim razvojem oblačnosti zbog čega u pojedinim krajevima ima pljuskova i grmljavine.

U Mostaru i Srpcu danas je bilo najtoplije gdje je u 14.00 časova izmjereno 25 stepeni. U istom periodu u Neumu, Prijedoru i Čapljini bila su 24 stepena.

U Banjaluci, Zenici i Sanskom Mostu izmjerena su 23 stepena, u Bijeljini, Doboju, Novom Gradu i Bihaću 22, u Trebinju, Zvorniku i Goraždu 21, u Foči, Višegradu, Krupi na Uni, Bugojnu i Gradačcu 20, u Srebrenici, Nevesinju, Rudom i Livnu 19, u Sarajevu i Bileći 18, na Ivan Sedlu, na Mrakovici i u Mrkonjić Gradu 17, u Gacku i Tuzli 16, na Han Pijesku 13 stepeni.

Najsvježije danas je bilo na Sokocu gdje je izmjereno 11 stepeni i na Čemernu gdje je bilo 10 stepeni Celzijusovih.

 (Agencije)