Vijesti 15.10.2015.

Kiša otežava saobraćaj u BiH

ČITANJE: 3 minute
Kiša koja i dalje pada u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH otežava odvijanje saobraćaja, a mjestimično je gusta magla na području Doboja, Prijedora, kao i u višim predjelima na području Mrkonjić Grada i romanijske regije, te na pravcu Banjaluka-Gradiška.

Od sinoć je u potpunosti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Budimlić Japra – Blagaj Japra u mjestu Suhača i na putnom pravcu od Blagaj Japre prema Radomirovcu i Vitasovcima, zbog izlivanja vode na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu Hidroelektrane “Bočac dva”, nastavljeni su radovi na miniranju terena, zbog čega su na snazi privremene obustave saobraćaja u dva termina, od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Zbog izgradnje obilaznice u mjestu Bočac na ovoj magistalnoj dionici saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Do 5. novembra biće izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica BiH-Hrvatska /Novi Grad/-Novi Grad 1 zbog izvođenja neophodnih radova, a saobraćaj će se od 7.00 do 18.00 časova, na mjestu radova, odvijati jednom kolovoznom trakom.

Od 7.00 do 18.00 časova jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog produženih radova na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na dionici magistralnog puta u blizini graničnog prelaza Rača zbog radova na rekonstrukciji savskog nasipa.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00 časova, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor /naseobina Lišnja/ i u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, dionica Gornja Vijaka dva-Razboj, u mjestu Dragalovci, a povremene potpune obustave saobraćaja od najviše 45 minuta biće aktivirane u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu “Klakar Donji dva”, zbog deminiranja terena od 8.30 do 15.00 časova na snazi je privremena obustava saobraćaja u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Na pomenutom magistralnom putu u naselju Liješće, lokalitet Šikare, zbog deminiranja terena od 8.00 do 16.00 časova na snazi će biti povremena obustava saobraćaja u režimu 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja vozila.

Zbog deminiranja terena na dionici magistralnog puta Tuzla-Orašje, u mjestu Cerik, od 8.00 do 16.00 časova biće aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja.

Zbog sanacije mosta u mjestu Želeća na dionici magistralnog puta Zenica-Žepče saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz naselje Rakovica.

Na lokalnom putu u mjestu Makljenovac na lokalitetu Razbjenjak-Putnikovo Brdo, područje Doboja, do 30. novembra biće aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

(Agencije)