Vijesti 11.03.2016.

Kiša u nizinama, na planinama snijeg, temperatura do 14

ČITANJE: 1 minuta
kisovito
Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a na planinama sa snijegom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

Subota – oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu od 11 do 15 stepeni.

Nedjelja –  u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11, na jugu od 11 do 15 stepeni.

Opštinski štab Civilne zaštite u Višegradu saopštio je da su za danas najavljene velike padavine u istočnom dijelu Republike Srpske i pozvao građane da na vrijeme očiste sisteme za odvod padavinskih voda jer i oni prouzrokuju izlivanje vode na ulice.

Na ovom području, prema prognozama, moguće je da će pasti 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru. Civilna zaštita u Višegradu preduzima neophodne mjere u slučaju elementarnih nepogoda. Direktor Republičke uprave civilne zaštite Veseljko Elez boraviće u Gradišci i Srpcu.

On će s predstavnicima ovih lokalnih zajednica razmotriti situaciju u vezi s vodostajem Save i preventivnim aktivnostima na zaštiti od poplava.

(NN)

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Najavljene-velike-padavine-u-istocnom-dijelu-Srpske/358830