Vijesti 13.05.2019.

Kiša zaključala nekoliko škola u Srpskoj, ostali prate situaciju

ČITANJE: 2 minute

Usljed obilnih kišnih padavina došlo do prekida nastave u nekoliko škola u Republici Srpskoj, dok se u svim obrazovnim ustanovama prati situacija i odluke o nastavi će biti donesene vodeći računa o bezbjednosti učenika i nastavnog osoblja, saopšteno je iz Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

U Čelincu je obustavljena nastava u OŠ “Miloš Dujić”, OŠ “Novak Pivašević” i OŠ “Mladen Stojanović” Jošavka, dok je u Srednjoškolskom centru “Čelinac” nastava prekinuta zbog bezbjednosti učenika prilikom dolaska i odlaska iz škole.

Nastava je prekinuta u OŠ “Ivo Andrić” Kulaši kod Prnjavora jer je veći broj roditelja došao po svoju djecu zbog poplavljenih pristupnih puteva.

U Oštroj Luci nastava u OŠ “Petar Škundrić2 je skraćena na 30 minuta, a veći broj učenika nije došao u školu zbog poplavljenih lokalnih puteva. U ovoj školi se sutra nastava neće odvijati.

U Prijedoru je u OŠ “Desanka Maksimović” poplavljen suteren i nastoji se sanirati ispumpavanjem vode.

U Banjaluci je u OŠ “Mladen Stojanović” Bronzani Majdan došlo do prokišnjavanja krova, kao i u OŠ “Milan Rakić” Karanovac, dok se u područnom odjeljenju Pavlovac u okviru OŠ “Sveti Sava” prati nivo Crkvene koji prijeti izlijevanjem i u tom slučaju će nastava biti obustavljena.

U Kotor Varošu je u OŠ “Petar Kočić” Šiprage došlo do prokišnjavanja krova, pa je isključena struja iz bezbjednosnih razloga.

Nastava u svim predškolskim ustanovama, kao i u ostalim osnovnim i srednjim školama izvodi se po planu.

Ministarstvo prosvjete i kulture je poslalo svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima obavještenje da preduzmu sve mjere i aktivnosti kako bi osigurali bezbjednost učenika i zaposlenih i zaštitili objekte, namještaj, pedagošku dokumentaciju i nastavna sredstva.

(Nezavisne)