Sport 06.07.2016.

KK Energija: Pet medalja za kraj sjajne polusezone

ČITANJE: 1 minuta

Sa Svjetskog kupa u Umagu, karatisti “Energije” vratili su se sa pet medalja (dva zlata, srebro i bronza). Zlato su osvojili Mihajlo Stanić i Pavle Dujaković, srebro Sergej Vučić i Nikolina Čučak, dok se bronzom okitila Anja Lolić.

Karatisti “Energije” na sjajan način završili su polusezonu.

Sa Svjetskog kupa u Umagu vratili su se sa pet medalja (dva zlata, srebro i bronza). Zlato su osvojili Mihajlo Stanić i Pavle Dujaković, srebro Sergej Vučić i Nikolina Čučak, dok se bronzom okitila Anja Lolić.

Svojim rezultatom doprinjeli su tome da reprezentacija BiH bude prva u ukupnom poretku na ovom prestižnom takmičenju, u konkurenciji 56 država.

Osim kao članovi reprezentacije, istakli su se i kao dio karate kluba “Energija”, koji je u žestokoj konkurenciji od 196 klubova takođe bio najuspešniji u dječijoj konkurenciji.

“Prezadovoljan sam rezultatom, koji ruku na srece nisam očekivao. Svjestan sam činjenice u kakvoj situaciji se nalazi sport u našoj državi. Uspjeh je samim tim još veći. Što se tiče samog tamičenja, moram reći da sam oduševljen kompletnom organizacijom takmičenja. Naime, kup je održan u sklopu trening-kampa za mlade, gdje su predavači bili ljudi iz samog vrha svjetskog karate kao sto su Rafael Agayev, David Brose”, rekao je za MONDO trener KK “Energija” Boris Popović.

(mondo.ba)