Sport 21.06.2016.

KK Partizan TS organizuje m:tel Košarkašku igraonicu u centru Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

Košarkaški klub Partizan TS Banjaluka će u periodu od 21. do 26. juna organizovati streetball igraonicu za najmlađe u centru Banjaluke.

Na glavnom gradskom šetalištu, u ulici Bana Milosavljevića, biće postavljena m:tel Košarkaška igraonica, koja će biti otvorena svakog dana od 18 do 21 čas.

Partizan TS je prošle godine pokrenuo projekat Košarkaške igraonice, s ciljem da se ovaj sport predstavi djevojčicama i dječacima uzrasta od šest do 10 godina, a sada će, uz podršku kompanije m:tel, časovi košarke prvi put biti održavani na otvorenom.

„Ako odrasli ljeti uživaju u streetball takmičenjima, zašto ne bi i najmlađi imali svoju školicu košarke pod vedrim nebom? Ovim projektom želimo da košarku učinimo dostupnom svim mališanima Banjaluke, koji će svake večeri moći da posjete m:tel Košarkašku igraonicu, nauče poneki trik od naših trenera i dobro se zabave. Svi rekviziti su u potpunosti prilagođeni njihovom uzrastu, pa ćemo koristiti male koševe i male lopte, kako bismo ovaj lijepi sport približili djeci na pravi način“, najavio je Bogdan Stanojević, predsjednik kluba.

On je izrazio uvjerenje da će novi sadržaj u Banjaluci sa oduševljenjem dočekati i djeca i njihovi roditelji, te istakao zahvalnost kompaniji m:tel koja je podržala organizaciju m:tel Košarkaške igraonice.

KK Partizan TS u Banjaluci djeluje od 2011. godine, kao dio košarkaške porodice beogradskog Partizana, a početkom 2016. je otvorena ispostava i u Bijeljini. Danas u ova dva kluba trenira više od 250 djevojčica i dječaka uzrasta od šest do 17 godina, a članovi raznih starosnih selekcija su bilježili zapažene rezultate u domaćim takmičenjima i na međunarodnim turnirima.

(banjaluka.com)