Sport 07.09.2016.

KK Student iz Banjaluke neće u Premijer ligu BiH

ČITANJE: 1 minuta

Uprava Studenta odbila ponudu da igra u košarkaškoj Premijer ligi BiH.

Nakon odustajanja Prijedora od igranja u Premijer ligi BiH, upražnjeno mjesto ponuđeno je Studentu, međutim, upravni odbor banjalučkog kluba je odlučio da se zuahvali na ponudi.

“Sve smo dobro analizirali i odlučili da naredne sezone ostanemo u Prvoj ligi RS kako bi klub ostao stabilan i nastavio sa pružanjem šansi našim mladim igračima. Nakon odustajanja Prijedora imali smo malo vremena da eventualno neštvo više uradimo i ne želimo da se upuštamo u bilo kakvu avanturu i stvaramo dugove. Da smo imali više vremena ili da je Prijedor ranije odustao možda bismo uspjeli napraviti jači vudžet, ovako smo se odlučili sa sigurno rješenje”, rekao je direktor KK Student Boris Blagojević, prenosi “EuroBlic”.

Ekipa Studenta počela je pripreme za narednu sezonu pod trenerskom palicom Aleksandra Čikića, a zadržana je okosnica tima.

“Počeli smo sa radom 1. septembra, još kompletiramo tim jer smo čekali da vidimo koje prvenstvo ćemo igrati. Sad nakon odluke uprave očekujem da do kraja sedmice okupimo igrački kadar za novu sezonu, a kompletne pripreme ćemo obaviti u Banjaluci”, rekao je Čikić.

“Studenti” će igrati na turniru u Mrkonjić Gradu gdje će, pored njih, učestvovati domaćin Mladost, OKK Borac i Leotar. Turnir je planiran za 24. i 25. septembar.

Zbog velikih troškova takmičenja od učešća u Premijer ligi BiH odustali su prvo šampion Srpske, ekipa Prijedora, a zatim i Student. U Košarkaškom savezu BiH sada razmišljaju o smanjenju lige na 10 klubova.

(mondo.ba)