Sport 14.06.2021.

KKI „Vrbas“ dominantan u NLB ligi

ČITANJE: 2 minute

Četiri briljantne partije, četiri ubjedljive pobjede za sedmi trofej NLB lige! Ovo je učinak igrača Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ koji su dominirali na završnom turniru regionalnog takmičenja održanom u Kamniku.

Ovim redom su padali rivali: Zagreb 70:39, Una Sana 78:64, Slovenija 75:45 i na kraju u velikom finalu reprezentacija Srbije 81:58.

Osim toga treba naglasiti da je Ademir Demirović proglašen za najboljeg igrača, a  da su Ante Štimac i Pero Kuzmanović izabrani u idealnu petorku.

– Osvajanjem sedme titule na najbolji način smo potvrdili da imamo drim tim. Čestitam svojim igračima i našoj Biljani Nedić kao i stručnom štabu na više nego zasluženom trijumfu NLB lige i svima su ruke bile krvave. Sa ove strane više sam nego zadovoljan, ali nikako ne mogu biti zadovoljan organizacijom ovogodišnje završnice regionalnog takmičenja – izjavio je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.

Kapiten šampionske ekipe Igor Ignjatović takođe je prezadovoljan što se titula ponovo vratila u grad na Vrbasu.

– Presrećan sam što smo ovaj trofej opet donijelu u Banjaluku i sve ćemo učiniti da tu ostane što duže. Čestitam svojim saigračima na sjajnim igrama i na činjenici što smo po sedmi put prigrabili pobjednički pehar. Veliko hvala i našem predsjedniku Marinku Umičeviću koji nam je omogućio da osvajamo trofeje – istakao je Igor Ignjatović.
Ademir Demirović je još jednom potvrdio kvalitet i onda nije čudo što je MVP za sezonu 2020/21.

– Najvažnije od svega je da smo pehar vratili u Banjaluku iz koje nije trebao ni da ode. Srećan sam što smo ponovo najbolji u regionalnom takmičenju, a moram priznati da sam malo iznenađen što sam proglašen za najboljeg igrača – rekao je uzdanica KKI „Vrbas“.

(E.M)

Oznake: KKI Vrbas