Sport 25.10.2016.

KKI Vrbas: Iako oslabljeni, u Italiju idemo bez bijele zastave!

ČITANJE: 1 minuta

U subotu, 29. oktobra, Košarkaški klub invalida Vrbas gostuje ekipi KIK Una-Sana Bihać u okviru prvog kola 22. prvenstva lige BiH košarke u kolicima, a početkom novembra startaju u regionalnoj NLB ligi.

Za ekipu KKI Vrbasa sa početkom nove sezone lige BiH predstoji velika obaveza, odbrana pet osvojenih titula iz prethodne sezone, ali uz oslabljenu ekipu, bez dva najbolja igrača Ademira Demirovića i Vlade Švrake koji su otišli da igraju u strane klubove i jednih sportskih invalidskih kolica.

Problem predstavlja i nedostatak sportskih invalidskih kolica, te je klubu hitno potrebno dvoje kolica.

– Ekipa KKI Vrbasa definitivno je prepuštena sama sebi, bez ikakvog interesovanja i pomoći od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta, a radi se o najuspješnijem klubu za prošlu godinu u kategoriji invalidnog sporta na prostorima bivše Jugoslavije – navode u saopštenju za javnost iz ovog kluba.

Inače, KKI Vrbas putuje 5. novembra u Italiju na utakmice prvog kola regionalne NLB lige košarke u kolicima, gdje sutradan igraju utakmicu protiv ekipa RSV Karnten iz Austrije i ekipe Castelvecchio iz Italije.

Iako oslabljena, ekipa tvrdi da u Italiju ide bez bijele zastave.

– Zahvaljujemo se na pomoći i saradnji odlazećem gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću, gdje smo za vrijeme njegovog mandata ostvarili najbolje rezultate i i imali najveću podršku. Takođe se zahvaljujemo na pomoći i podršci i Tvornici obuće Bema d.o.o. Banjaluka – zaključuju iz ovog kluba.

(banjaluka.net)