Sport 13.11.2016.

KKI Vrbas najavljuje proteste ispred Ministarstva sporta

ČITANJE: 1 minuta

Odlazak samo na jedno takmičenje košta nas 8.000 KM, a od Ministarstva sporta nismo dobili ni marku, kažu u Košarkaškom klubu invalida “Vrbas”.

Predsjednik KKI, Marinko Umičević ogorčen je ovakvim odnosom Ministarstva porodice, omladine i sporta RS prema tom klubu, prvaku BiH u košarci za invalide i šampionu regionalne NLB lige.

Ističe da moraju obezbijediti novac do 26. novembra kada će klub biti domaćin NLB lige u Banjaluci, a prioritet im je i nabavka dvoje novih kolica za košarkaše, koja koštaju po 10.000 KM.

– Već dvije godine ministarka Jasmina Davidović neće da nas primi na sastanak. Ni ranije nije bilo para u budžetu, ali je bilo ljudskosti, bar razgovaraju sa nama, dođu na naše utakmice- naglašava Umičević i zbog svega najavljuje proteste košarkaša ispred Vlade RS.

Iz Ministarstva podsjećaju da su prethodnih godina finansijski pomagali rad ovog kluba, te dodjeljivali stipendije za njihove članove.

Naglašavaju da podrška neće izostati ni ove godine i da će konkurs raspisati“ čim budu raspoloživa sredstva na grantu za pomoć sportskim organizacijama osoba sa invaliditetom“. Planirani grant iznosi 85.000 KM.

Tvrdnje kluba da „ministarka Davidović ne želi da ih primi na sastanak“, nisu komentarisali.

(EuroBlic)