Sport 24.04.2017.

KKI “Vrbas” nastavio dominaciju u regionalnoj ligi

ČITANJE: 2 minute

Košarkaškom klubu invalida “Vrbas”, nema premca u regionalnoj NLB Ligi. U slovenačkom Novom Mestu, banjalučki klub je odbranio titulu, pobjedom nad starom mušterijom, italijanskim “Kastelvekijom” 72 62.

4. je to uzastopna titula, za košarkaške “Vrbasa” i kako kažu, jos jedan korak naprijed za ovaj klub.

“Utakmice je prošlo odlična. Bila je veoma dinamična, baš onako kako samo mi možemo da priredimo. Bilo je oko 50 gledalaca, iz “pola” Evrope, ljudi su došli da gledaju obje ekipe. Odlična igra naših rivala, ja im čestitam na fer i korektnoj igri. Sa druge strane, mi smo pokazali zašto smo prvaci i zašto nas zovu šampioni”, kaže Igor Ignjatović, KKI “Vrbas”.

Da je bilo lako, kažu da nije. Sezonu u kojoj bilježe nove dobe rezultate, prate i stare muke. Mahom, one finansijske prirode. Ne kriju da su razočarni odnosom nadležnih, jer prema njihovim riječima, niko ni da ih pogleda i da nagradi trud, bez obzira sto je klupska trofejna sala iz godine u godinu sve punija.

“Lokalna zajednica i Ministarstvo sporta, da ne govorim. Oni nas nisu pozvali, evo već treću godinu kako donosimo zlata sa prvenstava. Prošle godino smo osvojili pet titulu, ja ne znam šta više treba da uradimo da dobijemo podršku lokalne uprave i Ministarstva porodice, omladine i sporta. Mislim da treba mnogi da se zapitaju. Mi samo tražimo da se sve dijeli na ravne časti i prema zaslugama”, rekao je Ignjatović.

Stignu i da se našale na svoj račun, pa tako kazu naša maksima nakon svakog osvojenog trofeja je “cijelo tijelo tu me boli”, kako je naslov jednog ovdašnjeg pozorišnog komada. Ipak, nove obaveze već kucaju na vrata.

Valja savladati sarajevsku ekipu “3K”, kako bi u velikom finalu Lige BiH protiv Gradčca pala odluka o šampionu. Nadaju se, kazu u “Vrbasu “da ce i taj trofej, ove sezone ostati u njihovim rukama. Kao sto se i nadaju, da će zavrsni turnir Kupa BiH, uspješno organizovati krajem maja u dvorani Borik.

(Nezavisne)