Sport 07.11.2016.

KKI Vrbas odigrao 1. kolo NLB lige u Italiji

ČITANJE: 2 minute

Košarkaški klub invalida Vrbas odigrao je juče prvo kolo NLB lige u Italiji. Ekipa Castelvecchia, sa kojim su se banjalučani sastali,  vidno je bila pojačana našim igračem Ademirom Demirovićem i još dva Italijana, što je doporinijelo igri protivničke ekipe, a i pobjedi sa 6 poena razlike – 60:54.

U utakmici protiv ekipe Castelvecchia igrači Vrbasa dali su sve od sebe, iako bez Ademira Demirovića, Vlade Švrake i kapitena Igora Ignjatovića.

– Neki od problema na prvom kolu NLB lige bili su: gdje se pokvario semafor, te se vrijeme mjerilo ručno, igrači su cijeli dan bili u Sportskoj Dvorani bez hrane, koja nije bila obezbjeđena, nedjelja je te nije ništa radilo – rekli su iz kluba i dodali da je NLB liga tek počela, te da ekipa Vrbasa ima još dosta utakmica do kraja lige.

U subotu, 12. novembra, KKI Vrbas igra utakmicu lige BiH u SD Obilićevo sa početkom u 13 časova, protiv ekipe KIK Zmaj Gradačac prošlegodišnjeg vicešampiona.

KKI Vrbas, 26. novembra, domaćin je drugog kola regionalne NLB lige u Banjaluci.

– Organizator NLB lige namjerno je napravio raspored da se revanš utakmica sa ekipom Castelvecchia ne igra u Banjaluci, već na trećem kolu NLB lige u Austriji. Smatramo da ovakav raspored nema smisla, na pitanje zašto ne igramo u Banjaluci, dobili smo bezobrazan odgovor od strane organizatora NLB lige, da ne mora uvijek da KKI Vrbas bude šampion regionalne NLB lige, na šta smo uložili prigovor – navode u ovom klubu.

KKI Vrbas je dobio pozivnicu da igra „Euro ligu dva“ u martu 2017. godine, gdje je domaćin ekipa iz Beča.

KKI Vrbas bi igrao u grupi gdje su ekipe: Red Bull (Austrija), Albacete (Španija) i Haifa (Izrael).

– Zbog nedostatka finansijskih sredstava pitanje je da li ćemo prihvatiti učešće. Ukoliko ne prihvatimo učeće Vrbas će biti izbačen iz Evropskog takmičenja, što bi značilo i gašenje kluba. Nastojaćemo da razgovaramo sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, VladomRS  i gradonačelnikom Grada Banjaluke – naveli su iz kluba.

(banjaluka.net)