Sport 23.08.2017.

KKI VRBAS: Po trofej u Rumuniju

ČITANJE: 1 minuta

Košarkaški klub invalida “Vrbas” u petak, 25. avgusta odlazi na dvodnevni međunarodni turnir koji se održava u Rumuniji.

Osim Banjalučana na ovoj tradicionalnoj smotri nastupiće ekipe iz Njemačke, Turske, Grčke, Mađarske i domaća Oradea.

– Radi se o dosta jakom i kvalitetnom takmičenju na kojem smo već tri puta osvajali pobjednički pehar. Iako ovog puta odlazimo bez nekih velikih ambicija, ali je izvjesno da se naši igrači neće lako predati. Prije svega vjerujemo da će na pravi način predstaviti grad Banjaluku kao i Republiku Srpsku. A, ko zna možda ponovo dođemo do trofeja – stoji u saopštenju Košarkaškog kluba “Vrbas”.

U redovima aktuelnih šampiona NLB lige te BiH i Republike Srpske napominju kako je ovogodišnji odlazak u Rumuniju došao u nezgodnom trenutku.

– Podavno smo van takmičarske sezone, a tek smo nedavno počeli sa pripremama za nove obaveze. Ekipa se tek vratila iz Trebinja gdje je po tradiciji boravila na “Ljetnom kampu”. I pored toga prihvatili smo učešće na turniru na kojem će igrati igrači koji su u NLB ligi i šampionatu BiH imali nešto manju minutažu – dodaje se u saopštenju ovog uspješnog sportskog kolektiva.
Na kraju saopštenja se ističe:

– Oradea je poznati sportski grad u Rumuniji u kojem smo rado gdje viđeni gosti. Samim tim od predstavnika ovog grada potekla je ideja o bratimljenju Oradee i Banja Luke. Naš klub je mnogo uradio za košarku u kolicima u ovom rumunskom gradu te se na taj način žele nama odužiti.

Kompletne troškove putovanja KKI “Vrbas” u Rumuniju snosiće Tvornica obuće “Bema” d.o.o.

(Srpskacafe)