Sport 03.04.2017.

KKI Vrbas potvrdio moć

ČITANJE: 2 minute

Košarkaški klub invalida (KKI) Vrbas potpuno zasluženo je stigao do novog finala NLB lige! Izabranici trenera Gorana Matića u polufinalu u Zagrebu protiv ekipe Una Sana potvrdili su moć, jer su deklasirali renomiranog rivala sa 74:55.

U borbi za novi trofej igraće sa Kastelevkijom, obzirom da su Italijani dobili Zmaj iz Gradačca sa 62:53, a meč je na rasporedu 22. aprila u Sloveniji.

– Šta drugo da kažem već da sam prezadovoljan, jer su naši igrači pružili odličnu partiju koju su na kraju krunisali pobjedom. Na ovaj način smo pokazali da smo kudikamo bolji od Bišćana, ali i da idemo da po četvrti put osvojimo pehar u regionalnom takmičenju. Želio bih ovom prilikom da čestitam našim igračima na svemu što su pokazali u polufinalnom okršaju u Zagrebu. Vjerujem da ćemo slaviti i u finalu i to bi bila najljepša čestitka za Dan naše Banjaluke – istakao je Mladen Šipka, član uprave Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Trener Goran Matić itekako može da bude zadovoljan plasmanom u finale NLB lige i obećao je novo slavlje.

– Prvo bih želio da naglasim da su igrači bili odlični u polufinalu protiv rivala iz Bihaća. Sve ih moram pohvaliti, jer su uložili maksimum kako bi izborili novi nastup u finalu. A, tamo nas čeka dužnik iz regularnog diejla sezone, jer je Kastelvekijo slavio u dva navrata. Sada je pravi trenutak da im se tog 22. aprila revanširamo duplom mjerom i da na najljepši način gradu Banjaluka čestitamo praznik – poruka je Gorana Matića

Kapiten Igor Ignjatović dao je doprinos u trijumfu u duelu sa timom Una Sana i iskreno se nada da će pasti i Italijani.

– Potvrdili smo da smo mnogo jači od našeg starog protivnika iz Bihaća. Sada se okrećemo radu kako bismo potpuno spremno dočekali okršaj sa ekipom iz Italije. Potpuno sam siguran da ih možemo prvi put ove sezone pobijediti, a to ćemo dokazati 22. aprila u velikom finalnom obračunu – optimista je kapiten aktuelnih osvajača NLB lige.

Plasman u novo finale NLB lige ostvarili su: Igor Ignjatović (kapiten), Biljana Nedić, Pero Kuzmanović, Vlado Švraka, Ante Štimac, Elvir Modronja, Slavko Šimić, Mufid Čejvan, Nenad Ritan, Bojan Brkić, Dragan Sikima i Predrag Burić. U stručnom štabu bili su: Goran Matić (šef) te asistenti Milica Gvozdenović i Vlado Filipović.

(srpskacafe.com)