Sport 13.03.2018.

KKI “Vrbas” pred novom preprekom nakon podviga u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Ukoliko otkažu nastup na završnom turniru Evrolige, za koji su se izborili na terenu banjalučke dvorane “Borik”,  Košarkaškom klubu invalida”Vrbas” prijeti suspenzija iz evropskih takmičenja i kazna od 15 000 evra.

Da bi izbjegli taj scenario, kažu,  potrebno im je oko 50 000 maraka za odlazak njihove sportske ekspedicije u španski Badahos. Prvi čovjek “Vrbasa”, Marinko Umičević, nadležnim nudi kompromisno rješenje.

“Da skupimo 35 000, ja ću dati 15. 000. Navikao sam. Nadam se da će nam pomoći predsjednik Republike Srpske, nadam se da će nam pomoći Grad Banjaluka. Nadam se i sponozorima.   Za ove ljude ću da pomognem. Ne tražimo ništa što nije naše, tražimo samo poštovanje”, rekao je  Marinko Umičević, predsjednik KKI “Vrbas”.

Red je da oni koji su nam dali riječ da će priteći u pomoć, datu riječ i održe poručuju iz “Vrbasa”. Ne kriju, da ih boli što ovaj klub uprkos svim ostvarenim  rezultatima još uvijek nema status kakav zaslužuje.

“Žao mi je stvarno, tome se čude i ljudi iz Evrope da mi nemamo više sponozora i da jedan ovakav šampion ne može da nađe stabilno mjesto u društvu sa stabilnim izvorom finanisiranja. Jednostavno u zakonu moramo naći mjesto za finansiranje jednog ovakvog brenda, kao što je KKI ‘Vrbas'”, rekao je Igor Ignjatović, kapiten KKI “Vrbas”.

“Moram reći da smo mi veliki ambasadori ne samo našeg grada, nego i Republike Srpske. Mi smo i veliki promoteri sporta za osobe sa invaliditetom. ‘Vrbas’ je postao jedan brend i ja se nadam da će nadležni to prepoznati i da će nam pomoći da odemo na ovo takmičenje”, kazala je  Biljana Nedić, predsjednik KKI “Vrbas”.

U “Vrbasu” su se pohvalili su da je na adresu kluba stiglo sijaset čestitki za organizaciju kvalifikacionog evroligaškog turnira , na kojem su osvojili prvo mjesto i nakon kojeg su skočili na 42.mjesto rang liste Međunarodne federacije košarske u kolicima. Federacije koja pod svojim okriljem ima skoro 3000 klubova.

(ATV)